Det er en opskrift jeg selv har udviklet, og hvis jeg selv skal kommentere på det, er de ganske velsmagende!
Mini müsli muffins:
(giver præcis 18 små muffins)
30 g Perfect Fit (sukkererstatning, kan købes hos de fleste større supermarkeder)
50 g fuldkornsspeltmel
ca. 100 g müsli (gerne med et sukkerindhold på under 8 g pr. 100 g)
1 tsk stødt kanel
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
50 g hørfrø
ca. 1 spsk olivenolie
1 æg
100 g frosne blåbær
100 g blandede frosne bær
Ekstra müsli samt græskarkerner til topping
Bland alle de tørre ingredienser og mix godt sammen. Pisk ægget i en anden skål sammen med olivenolie og de frosne bær. Bland herefter de to masser sammen og rør godt. Jeg plejer at hælde bærerne i frosne og rører derfor godt i dejen, så den bliver mere våd.
Hvis man gerne vil gå udenom sukkererstatningen men stadig bevare sundheden i de færdige muffins, kan man i stedet anvende økologisk honning - ca. 50 g afhængigt af hvor søde man vil have dem.
Hæld massen i mini muffinsforme og pynt med henholdsvis müsli og græskarkerner. Bag ved 200 grader i ca 20 min.
Servér gerne med en kop te, stearinlys og hygge.
Bon appetit!