mandag den 28. november 2011

Hvidvinsdampede blåmuslinger


Selv om vejret er gråt, kulden gør sit indtog i det ganske land, vinden blæser og regnen pusler på vinduerne, er det ikke ensbetydende med, at maden skal være grå og trist. På trods af at vi snart befinder os i december måned, og julen (ej at forglemme risengrøden!) venter lige om hjørnet, er det forfriskende at få serveret hvidvinsdampede blåmuslinger som en dejlig forret.Hvidvinsdampede blåmuslinger:
(2 pers)
1 kg blåmuslinger
1 rødløg
2 tomater
1 stor ds. tomatkoncentrat
1 - 3 fed snittet/presset hvidløg
1 spsk. olivenolie
1½ dl vand
2 dl tør hvidvin
1 spsk. sukker
Salt og peber
Dild

Muslinger:
Start med at rense muslingerne i rindende koldt vand. Smid de muslinger ud hvor skallen er gået i stykker. Inden muslingerne lægges i gryden, giv dem da et hårdt slag mod køkkenbordet eller anden hård flade. Lukker muslingerne sig ikke, skal de kasseres. Muslingerne skal være friske, tætlukkede og levende, når de lægges i gryden, og de skal åbne sig under kogningen.

Fremgangsmåde:
Rens og sorter muslingerne - følg ovenstående.
Pil og snit hvid - samt rødløg. Svits dem i en gryde i olien, uden de tager farve. Hak tomaterne i mindre stykker og tilsæt disse samt tomatkoncentrat, vand og sukker til løgnene i gryden. Lad det simre under låg i 15 min. Rør ofte rundt så det ikke brænder på og smag til med salt og peber.
Tilsæt muslinger og hvidvin til gryden og lad det kogene på højt blus i 3 - 4 min. Rør ofte rundt så alle muslingerne får varme og åbner sig. De muslinger, som ikke åbner sig skal kasseres.
Server muslingerne i dybe tallerkner eller skåle, hæld tomatsuppen over og pynt med frisk dild. Husk en tallerken til skallerne ;-)
Voilá. Bon appetit!Og resterne, som gik under navnet "tårnet" - meget oplagt.

2 kommentarer:

 1. Hej,
  Jag jobbar för sajten HittaRecept.se och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi har lanserat den populära svenska sajten HittaRecept.se i Danmark som Findeopskrifter.dk.

  Vi såg att du har goda recept i din blogg (http://blondfood.blogspot.com/) och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Madblogtoppen" på Findeopskrifter.dk.

  Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

  Här kan du se hur många som är med i den svenska Matbloggstoppen på HittaRecept.se - http://www.hittarecept.se/matbloggstoppen

  Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Madblogtoppen!

  Vänlig hälsning,
  Pauline Torres
  pauline@hittarecept.se

  SvarSlet
 2. Hej Pauline.
  Jeg beklager det sene svar. Tusind tak for din henvendelse! Jeg vil bestemt kigge rundt på jeres hjemmeside og registrere mig.

  Med venlig hilsen¨
  Anna.

  SvarSlet