Hindbærmoussekage


Hindbærmoussekage.. Ordet alene er lækkert! Hindbær, mousse og kage i én - mere kan man ikke forlange. Jeg lavede denne kage i anledning af familiefødselsdag i lørdags. Den gik rent ind hos gæsterne - for den smagte himmelsk! Ikke for sød, ikke for sur og ikke for fed og "flødet", som disse kager ofte bliver. Jeg tilsatte ekstra citronsaft, hvilket gjorde sig godt med hindbærrene, og hvilket var medvirkende til, at kagen var mere frisk og sommerlig.
Jeg havde en anelse travlt da kagen skulle laves, så den planlagte nøddebund blev erstattet af en lagkagebund fra bageren. Jeg er ikke i tvivl om, at moussen ville have smagt endnu skønnere ovenpå en bund af hasselnødder og mandler, men når alt kommer til alt, gjorde lagkagebunden det faktisk ret godt sammen med hindbærmoussen. Hurra for hurtige løsninger og for bagerens lagkagebunde!

Hindbærmoussen er lavet af
300 g hindbær (jeg brugte frosne)
140 g sukker
4 dl piskefløde
Saften af ½ citron - og lidt til
6 blade husblas

Start med at piske fløden til flødeskum, og stil den på køl.
Læg husblassen i bød i koldt vand, og blend imens hindbærrerne med sukker (bruger du frosne så sørg for, at disse er tøet op og har stuetemperatur) og hæld massen i en skål.
Nu smeltes husblassen i citronsaften over vandbad. Når denne er smeltet røres den hurtigt ud i hindbærmassen, så den ikke stivner. Vend (meget) hurtigt efter 1/3 af flødeskummet i hindbærmassen, da husblassen meget hurtigt stivner. Vend (igen meget hurtigt efter) resten af flødeskummet i.
Hæld hindbærmassen i en springform, glat overfladen med en spatel og stil den på køl i mindst to timer, før geléen kommes over.


Hindbærgeléen er lavet af
300 g frosne hindbær
3 dl vand
Saften af ½ citron
Sukker
3 blade husblas

Sørg som det første for at hindbærmoussen er stivnet. Ellers bliver den noget klumpet, når geléen kommes over :-)
Læg husblassen i blød i koldt vand. Kom herefter de frosne hindbær, citronsaft og vand i en kasserolle. Lad det simre under låg i 10 - 15 minutter. Hæld nu bærrene over en si og pres saften ud af dem. Kassér bærrene og hæld saften tilbage i kasserollen. Varm denne op og smag den til med sukker. Smelt nu husblassen heri og lad geléen køle af, til den er lillefingervarm.Herefter hældes geléen over hindbærmoussen og står i køleskabet i mindst 2 timer endnu - og gerne natten over.



Når springformen skal af, start da med at løsne kagen rundt i kanten med en kniv - & voilá!, så skulle den gerne blive rigtig fin :-)
Bon appetit!

Etiketter: , ,