Coffee On The Rocks


Ahh, iskaffe! Hvor har det været lykken i sommervarmen - som vi jo desværre ikke ser meget mere af den næste uge... Det skal dog ikke slå iskaffen af banen; den kan jo drikkes både indendørs såvel som udendørs, heldigvis! :-) Vi nød iskaffen til morgenmaden i går, hvor vi ikke kun sad udendørs; vi fik tilmed hjemmelavet brunch bestående af denne, vafler med frugt, smoothie og rundstykker. Det var en dejlig start på den sidste sommerdag for denne gang, hvor vi endte på stranden, og hvor vi senere på dagen fik gæster til lækker grillmad.
Opskriften på denne lækre sag stammer fra The Pioneer Woman, som ikke kun er fabelagtig i køkkenet men tilmed også i hjemmet. Jeg har fulgt hendes blog fra tid til anden i nogle år, og er faldet over denne lækre iskaffe op til flere gange, før den skulle prøves af. Det gik som forventet; GODT! Jeg har justeret en anelse i målene, udelukkende for at gøre det nemmere. Der er ikke noget hokus pokus med iskaffen, det eneste du skal have er tålmodighed :-)

Here goes: Coffee on the rocks
  1. Hæld kaffen i en stor skål, som minimum kan rumme 2 liter. 
  2. Hæld vandet over kaffen, dæk skålen med et klæde og lad den stå i 8 timer - og gerne længere.
  3. Når vand/kaffeblandingen er klar, skal det filtreres. Dette kan gøre på forskellige måder;
  4. Når kaffen er filtreret, hældes den på flaske og stilles på køl. Der kommer (overraskende nok :-)) ca. 2 liter kaffeekstrakt ud af det.

Jouir!

Etiketter: , , , , , , ,