Opskriften på 10 mellemstørrelse muffins lyder således
2 ½ dl soja-/ris/- eller havremælk
Lidt under 2 dl udstenede dadler
1 tsk bagepulver (
for glutenfri version; brug glutenfri bagepulver)
½ dl olivenolie
2 æg
1 tsk vanillepulver
1, 25 dl boghvedemel
100 g groft hakkede mandler (læg fra til topping)
Forvarm ovnen til 180 grader.
Hæld mælk, dadler og bagepulver i en lille kasserolle, og lad det simre ca. 5 minutter. Pas på det ikke brænder på! :-) Stil til side og lad det køle af.
Bland imens olivenolie, æg og vanillepulver, pisk en smule (ikke for meget, da man så pisker hæveegenskaben ud af æggene) og rør sammen med boghvedemel og de hakkede mandler.
Blend nu mælk-dadel blandingen til en ensartet flydende masse og bland dette i melblandingen.
Læg papirformene i muffinsforme, fyld dem 2/3, top med de ekstra hakkede mandler og bag i 25 minutter.
Nyd dem lune (kan anbefales!), med creme fraiche, til kaffen, med frugt eller bare som en snack (hvilket også!! kan anbefales) ;-)
Bon appetit!
PS: Sry, IGEN er det overfyldt med billeder - jeg er bare så glad for det nye kamera!