Det lækre spinatbrød

I weekenden lavede jeg dette lækre spinatbrød - to gange endda!, så godt var det. Det er inspireret af Eva Torgersen, som driver bloggen madEVAlutionen, som bestemt er et besøg værd.
Spinatbrødet er velsmagende, vitamin - og proteinrigt og ikke mindst er det en fryd for øjet, som bliver mindet om at sommeren er lige om hjørnet. Når vejret ikke gør meget for, at vi mærker foråret og varmen , må det i stedet være en opgave for den mad, vi spiser.
Brødet mætter utrolig dejligt og gør maven glad. Det kan med fordel laves i en glutenfri version, hvis man bruger glutenfrit bagepulver samt havregryn, hvilket kan fås i helsekostbutikkerne rundt om i landet.
Jeg elsker hamburgerryg, som derfor er mit foretrukne pålæg, når jeg spiser brød. Det bliver altid ledsaget af agurkeskiver samt en anelse salt. Et stykke brød kan sagtens udgøre et lækkert og mættende frokost - eller morgenmåltid.


I spinatbrødet var der
Tænd ovnen på 190 grader. Mal mandlerne samt valnøddekernerne til mel i en foodprocessor. Pisk æggene let i en skål, tilsæt mandel - og valnøddekernemel samt kokosolie. Rør godt rundt og tilsæt nu de resterende ingredienser på nær vand. Rør massen godt sammen og tilsæt vand. Dejen skal gerne være lind og flydende.
Hæld dejen i en højkantet bageplade beklædt med bagepapir og sørg for, at dejen flades ud, så den er ensartet og jævn på overfladen. Bag brødet i 30 minutter, tag ud og køl af.
Skær brødet ud i passende firkanter og opbevar det i en lufttæt beholder på køl - ikke for længe - det er hurtigt væk, det lover jeg dig! ;-)


Voilá! Servér med yndlingspålægget som her. Dét går man ikke fejl af.
Bon appetit!


Etiketter: , , , , , , , , , , , ,