lørdag den 5. maj 2012

Et brød med POWER


Her er et brød, som man ikke må gå uden om i sin bagning: et powerbrød, som er spækket med omega 3-fedtsyrer, zink , magnesium, fosfer, kalcium og et hav af vitaminer og mineraler, som kun er gavnlig for kroppen og for dets immunforsvar. Desuden har brødet et højt indhold af proteiner grundet æggene, samt det er glutenfrit.
Jeg har længe villet bage dette brød og undrer mig nu kun over, hvorfor jeg ikke har gjort det noget før! Det er fantastisk lækkert, sprødt og alligevel saftigt, ikke mindst på grund af de mange kerner og frø. Det mætter utroligt meget og kan spises med alt lig fra nutella til hamburgerryg med agurk, som er min favorit.
Gør noget godt for dig selv og skift det almindelige rugbrød ud med dette; du vil ikke fortryde det.


Dette skønne brød med masser af saft og kraft består af
120 g sesamfrø
120 g hørfrø
120 g solsikkekerner
150 g græskarkerner
100 g malede mandler
100 g finthakkede valnøddekerner
5 æg
2 tsk salt

Mal mandlerne i en foodprocessor til du har en mandelmel. Hak valnøddekernerne fint og hæl alle kerner og frø i en skål. Pisk æggene let i en skål for sig og tilsæt disse til kerner - og frøblandingen under omrøring. Tilsæt salt og rør godt. Blandingen skal være klistret, men ikke for træg, da der i få fald ville være for mange æg i.
Hæld blandingen i en rugbrødsform foret med bagepapir og bag brød i en forvarmet ovn ved 160 grader i 1 time og 10 minutter. Når brødet har bagt tag det da ud og lad det køle af.


Voilá & bon appetit!

9 kommentarer:

 1. Er der slet ingen mel i?

  SvarSlet
 2. Nej, ikke andet end de mandler, som du selv maler til mandelmel :-)

  SvarSlet
 3. Hej
  Det ser super lækkert ud!
  Kender du energifordelingen i brødet, fedt, kcal, protein osv?

  SvarSlet
 4. Det er også rigtig lækkert, Maja :-)
  Jeg kender den ikke på stående fod, men jeg kan prøve at regne ca.-fordelingen ud..
  Kh

  SvarSlet
 5. Det smager fantastisk og så er det hurtigt og let at lave mums.

  SvarSlet
 6. Hvordan maler man mandler?

  SvarSlet
 7. Hej Susanne.
  Jeg maler mandlerne i en foodprocessor; det tager ikke lang tid, den skal køre på fuld tryk, hvor man lige stopper den et par gange undervejs, så den ikke bliver for varm. Ud af den blå luft har man herefter mandelmel. Pas dog på med ikke at "blende" det for meget, da det kan gå hen og blive en cremet sag i stedet :-)
  Alternativt kan det købes på nettet og i velassorterede helsekostforretninger, det er dog noget dyrere end at lave det selv :-)
  Kh Anna.

  SvarSlet
 8. Disse mandler som kaldes malet mandler. Er det bare ganske almindelige mandler med skrællen som er hakket i mineraler f.eks.?

  SvarSlet