Mors dag m/ lækre havregrynskugler


Mors dag er en dag, som ikke må gå næsen forbi. Jovist, det er opreklameret, og blomsterhandlerne tjener mere end godt på denne dag, hvor folk fædre, mænd, døtre og sønner valfarter til for at købe en smuk buket blomster, som ærer enten hustruen eller moderen. Jeg købte per princip ikke blomster - de er smukke, så utroligt smukke at have stående, men i år skulle min kære moder have andet end blomster; hun skulle have selvforkælelse, hvilket bestod af et gavekort til Visage Hudplejeklinik, som blev ledsaget af disse lækre havregrynskugler (som næsten, men også kun næsten, er raw).
De smagte skønt!, og jeg kan varmt anbefale at sætte en lille time af til disse en gang om ugen.
Er man ikke til kaffe/kardemomme smagen, kan man finde disse raw citron-energi-kugler HER, som jeg ind imellem laver. De smager helt og aldeles skønt og egner sig super godt som en 'efter-træning-snack'.


Havregynskuglerne blev pyntet med kokosmel og frysetørrede hindbær - udelukkende på grund af det feminine touch, det gav, fordi det er smukt - og fordi det giver en skøn smag af sommer og varme!

I de 25 havregrynskugler var der
16 udstenede dadler
2 spsk gojibær
8 spsk havregryn
4 spsk kokosmel
2 spsk raw kakaopulver
2 spsk hørfrø
½ tsk kardemomme
½ tsk vanillepulver
Kaffeshot af 4 tsk kogende vand blandet med 4 tsk nescafé

Hæld alle ingredienserne i en foodprocessor og kør til massen samler sig til en kugle, som kører med rundt. Tilsæt evt en spsk kokosolie for konsistensen skyld eller mere kaffe for smagens skyld, hvis du synes, at massen er for fast.
Form massen til små kugler i hånden, rul i kokosmel og frysetørrede hindbær og og læg dem i mini muffinsforme, hvor de pynter så fint.
Opbevar kuglerne på køn i en lufttæt boks, de holder sig ca. 1 - 2 uger - men er væk langt før!


GO CRAZY i disse havregrynskugler, som er en alletiders (og langt sundere!) erstatning for de gængse romkugler, som man får hos bageren.
Bon appetit!

Etiketter: , , , , , , , , , , ,