Stenalder granolaen består af
100 g grofthakkede mandler
50 g grofthakkede hasselnøddekerner
50 g grofthakkede valnøddekerner
100 g solsikkekerner
50 g sesamfrø
50 g hørfrø
100 g bløde dadler
1 æble
1/4 dl vand
2 tsk stødt kanel
Bland nødder, kerner og frø i en skål for sig og sæt den til side. Skær stenene fra dadlerne og hæld dem i en kasserolle. Skær æblet i tern og hæld det ved dadlerne sammen med 1/4 dl vand. Sæt låg på og lad det småkoge i 5 minutter, til både dadler og æblet og blødgjort.
Hæld vandet fra æble-dadel-blandingen, tilsæt 1 tsk kanel og kør det i en foodprocessor eller med en stavblender, til massen er blød og lind.
Hæld æble-dadel-blandingen over frø, nødder og kerner og rør til alt er dækket.
Hæld den ubagte granola på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i en forvarmet ovn ved 165 grader i 30 minutter.
Rør i blandingen jævnligt, så alt bliver bagt. Er granolaen ikke tør, når de 30 minutter er gået, skru da ned for varmen og giv det ekstra tid, til det er tørt. Lad granolaen køle helt af, inden den hældes i en lufttæt beholder.
Servér granolaen på havregrød som her, på yoghurt, skyr, til desserten eller bare som en snak. Mmh....
Bon appetit!