Bagt kulmule m/ sommergrønt


Det sidste billede viser, hvordan vores aftentallerken har taget sig ud hver aften i sommerhuset; fisk i hver sin afskygning, nye kartofler og en god gang salat. De nye kartofler var nemme at komme til; på næsten hvert gadehjørne i de små byer heroppe, stod der skilte med 'nye kartofler', som kostede en flad 10'er. De var tilmed skrubbet og lige til at komme i gryden. Fisken er så frisk, som den overhovedet kan være: fiskekutterne kommer ind tidligt om morgenen, deres fangst herefter bliver solgt på auktion samme morgen, hvorefter fiskehandlerne selv rengør den og lægger den på køl - klar til salg til de mange mennesker, som handler hos den lokale fiskehandler i Thyborøn. Sortimentet afhænger af, hvad fiskekutterne har fået fat på i løbet af natten, udvalget er altid stort, og i mandags var vi heldige at få fat på Limfjordsmuslinger, ahh... 
Kulmulen fik vi i søndags, hvor vejret viste sig fra sin bedste side, hvilket tillod at vi sad på terrassen og spiste kl 20.30 i 25 grader. That's life; at få lov til at nyde de danske sommeraftener, tilmed nær havet og med udsigt over de smukke klitter. Kulmulen er bagt oven på et lag af grøntsager med citron, olivenolie samt salt og peber.

Bagt kulmule m/ sommergrønt til 2 (og lidt mere endda)

Simpel salat
  1. Salaten kan med fordel laves inden. Bland blot ingredienserne og stil på køl.
  2. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  3. Bland porre, squash, peberfrugt og løg og smør et ildfast fad med god olivenolie. 
  4. Fordel grøntsagerne heri og pres ½ citron ud over samt 1 tsk. reven skal af denne. 
  5. Læg fisken oven på grøntsagsblandingen, skær 1 citron i skiver og fordel disse på fisken. Drys med salt og peber samt en anelse olivenolie.
  6. Sæt kartoflerne over og kog dem i ca. 15 - 20 minutter afhængig af størrelsen. Skru evt. ned for varmen, så det passer med, at fisken er færdig.
  7. Sæt fisken i ovnen og bag den ved 200 grader i 20 minutter. De fileter vi købte var meget tykke. Forkort evt. bagetiden med 5 - 6 minutter, hvis fileterne er tynde.
  8. Pynt kartoflerne med frisk dild og servér med et glas rosé - eller hvidvin.
Bon appetit!

Etiketter: , , , , , , ,