Boghvedegrød m/ banan & kanel


Jeg har muligvis fået en ny yndlingsmorgenmad, nemlig denne! Normalt er jeg ikke til, at min morgenmad er alt for sød, derfor har jeg ventet længe med at lave denne grød. Men da det så var gjort (og da den var spist), kunne jeg kun glæde mig over, at jeg endelig kom igang.
Grøden er en del af min ugentlige detox-dag, som altså i denne uge blev i dag. Desuden er grøden gluten - og laktosefri, og er derfor ikke kun god ved laktoseintolerante samt glutenallergikere, men også ved maver, som ikke jubler over gluten.
Hvorfor boghvede? Fordi det, som nævnt ovenfor, er glutenfrit. Glutenfrie produkter er letfordøjelige og sætter ikke maven på hårdt arbejde, som produkter indeholdende gluten gør. Boghvedegrynene indeholder desuden protein og dermed aminosyren lysin, en af de 8 essentielle aminosyrer. Aminosyrer findes også i animalske fødevarer, og som de fleste fejlagtigt tror er den eneste kilde til proteiner. Proteiner findes dog i et hav af andre fødevarer, blandt de mest gængse er gryn, bønner, nødder samt frø. Er man vegetar, veganer eller vil man bare leve uden gluten, kan man altså med fordel spise boghvede. 

Boghvedegrød m/ banan & kanel (1 pers)

  1. Hæld sojamælk, boghvedegryn samt kanel i en kasserolle. Tænd på middel varme. 
  2. Lad grynene simre under omrøring (HUSK at røre rundt så det ikke brænder på) i 10 minutter. 
  3. Tilsæt evt. lidt mere sojamælk for at opnå den ønskede konsistens.
  4. Lige inden grøden tages af varmen røres den hakkede dadel og den moste banan i. 
  5. Drys med hakkede mandler og servér grøden varm. 

Bon appetit!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,