fredag den 13. juli 2012

Eggmuffins - perfekte til madpakken, morgenmad eller frokost på farten


Den sidste aften i sommerhuset lavede vi stegte rødspætter med salat, dampet broccoli og nye kogte kartofler. Det er flere år siden, jeg sidst har fået rødspætter, og det smagte lige så himmelsk, som jeg husker det. Så længe skal der ikke gå igen!
Jeg tog resten af broccolien, kartoflerne samt en pakke røget laks med hjem, indkøbte æg og lavede disse eggmuffins, som jeg i går tog med på madpakken på arbejde. Det er en super måde at få brugt rester fra aftensmaden på, disse samt tærter er mine yndlings.

Til 8 mindre muffinsforme brugte jeg:
  • 4 æg str. m/l
  • ½ dl vand
  • 1 tsk stødt paprika
  • ½ tsk stødt chili
  • Salt og peber
  • 1/4 dampet broccoli i tern
  • 3 store nye kartofler i tern
  • 2 skiver røget laks i tern
  • Evt. olie til formene
  1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  2. Slå æggene ud og pisk dem med vand, paprika, chili samt salt og peber.
  3. Tilsæt broccoli, kartofler samt laks i tern og rør let.
  4. Smør evt. muffinsformene, hvis ikke du bruger silikoneforme.
  5. Fordel æggemassen i formene og bag dem i 25 - 35 minutter, til de hæver op og har 'sat sig'.
  6. Opbevar dem i en lufttæt beholder på køl og spis dem til morgenmad, frokost, på madpakken eller bare som en snack.
Bon appetit!

2 kommentarer:

  1. Hvilke grøntsager kan man evt. ellers bruge i stedet for broccoli?

    SvarSlet
  2. Og kan man spise dem varme? eller er de bare bedst kolde?
    by the way, så elsker jeg din blog!

    SvarSlet