Glutenfrit knækbrød m/ ramsløg


I går eftermiddags bagte jeg disse knækbrød. De er lidt mere mad-agtige end de knækbrød, jeg normalvis bager. Jeg vil tillade mig at bruge ordet gourmet, da jeg synes, de er lidt lækrere end almindelige knækbrød. Man kan selvfølgelig variere dem alt efter smag, behov og efter hvad der er at finde i køkkenskabene. Jeg har lavet disse med tørret ramsløg samt et hav af gryn og kerner - alt efter hvad der var at finde i mine køkkenskabe. Knækbrødene er lavet på boghvede - samt rismel og er glutenfrie. De kan derfor spises som en del af en detox, da de kun indeholder gode sager, som tilmed er nemme at fordøje. De er fyldt med proteiner fra hør - og sesamfrø, solsikkekerner og quinoa. Hvorfor lige netop dét er godt for dig, kan du læse lidt mere om HER i indlægget om boghvedegrød. Der er nemlig mange gode kilder til proteiner; heriblandt kerner, frø og gryn.


1 portion knækbrød (1½ bageplade) 
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Hæld alle frø, kerner og gryn i en skål og bland mel, ramsløg, salt og bagepulver i. Rør så det hele fordeles.
  3. Tilsæt nu vand samt olie og rør godt.
  4. Læg et stykke bagepapir ud på bordpladen, kom dej herpå, læg endnu et stykke bagepapir ovenpå og rul ud med en kagerulle/flaske til knækbrødene har den ønske tykkelse. Gentag ved den resterende halve plade.
  5. Bag knækbrødene i ovnen i 15 - 20 minutter, til de begynder at tage farve i kanten.
  6. Opbevar i en lufttæt beholder. 

Bon appetit!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,