mandag den 20. august 2012

Lækker & Laktosefri Tunsalat


Her til aften fik J og jeg renset ud i køleskabet. Det vil sige, at alt hvad der skulle bruges inden længe, blev serveret. Resultatet blev et samsurium af stegte kyllingepølser, guacamole, tun - samt almindelig salat hvortil vi fik grove pitabrød. På trods af den underlige indsnigen af kyllingepølse, blev det en vellykket tøm-køleren-middag, hvor tusalaten var i højsædet - og skulle vi selv sige det, blev den ret så god. Med andre ord pyntede den vældig på menuen ;-)
Tunsalaten er laktosefri, så selv jeg kan tåle den, og så er den fuld af proteiner fra både tun og æg, som mætter så dejligt, så dejligt, og som J får fornøjelsen af at have med på madpakken i morgen, heldige kartoffel...

Tunsalat til 4 (eller 2 + madpakke)

  • 2 ds. drænet tun i vand
  • 1/2 (stor) ds. drænet majs 
  • 5 kogte grofthakkede æggehvider (ikke forde der dermed er færre kalorier i, jeg bryder mig bare ikke om blommen, da jeg synes, den er tør)
  • 1 stor avocado skåret i tern
  • 1 zittauerløg
  • 1 rød peberfrugt i tern
  • Evt. 1 - 2 spsk. olivenolie
  • Frisk dild
  1. Skær æggehvider, avocado, løg samt peberfrugt i små tern.
  2. Held tun, majs, æggehvider samt snittede grøntsager i en skål og bland godt.
  3. Synes du, blandingen er for tør tilsæt da 1 - 2 spsk. olivenolie (eller mere) og rør godt, til tunsalaten har den konsistens, du ønsker.
  4. Tilsæt frisk dild efter smag og lyst og servér - til pitabrød, som fyld på bagt pizza, til kartofler eller hvad du nu har lyst til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar