Her til aften lavede jeg denne salat, som faldt i rigtig god jord hos mine smagsløg. Jeg havde hele dagen haft lyst til salat og lavede så stor en portion, at der er ganske rigeligt til madpakken i morgen. Win at have lækker salat med i skole! Den mætter endda fantastisk, da den er fyldt med proteiner i form af kikærter samt tun, som smager særdeles godt sammen. I håb om at sommeren ikke helt er ovre endnu, kom jeg kiwi og honningmelon i også. I tænker nok, at tun og frugt ikke harmonerer i samme ret. Det gør det. Og er I skeptiske over for det, synes jeg, at I skal prøve det af. Det er virkelig forfriskende :-)
En meget stor portion proteinrig salat
- 1/2 bakke Napolitana - eller anden salat, ca. 50 - 100 g
- 300 - 400 g grønne bønner, kogte og afkølet
- 2 store tomater, skåret i tern
- 1 ds. kikærter i lage
- 2 forårsløg, snittet fint
- 1/2 honningmelon, skåret i tern
- 2 kiwier, skåret i tern
- 1 lille glas grønne oliven, ca. 85 g
- 2 ds. tun i vand, afdryppet og fint fordelet
- Et skvæt god oliven -, hørfrø (for de gode omega 3 fedtsyrer) - eller anden god olie
To do
- Skyl salaten og dup den tør eller slyng den i en salatslynge.
- Skyl kikærterne og lad dem dryppe af.
- Tilsæt alle grøntsager, tun, salat samt kikærter i en skål og rør forsigtigt rundt.
- Hæld et lille skvæt olie over salaten hvis du foretrækker dette - eller brug din yndlingsdressing-/pesto.
- Salaten kan serveres straks eller sættes på køl, hvor jeg vil tro, at den holder 1 - 2 dage.
Bon appetit!
Etiketter: Fisk, Frokost, Frugt og Grønt, gf, Glutenfri, Laktosefri, lf, lunch & dinner, Salat, Sundere alternativer