Verdens nemmeste hindbærsnitter


Min mor havde i forrige uge fødselsdag, og i den anledning holdt vi selvfølgelig en hyggelig lille kom-sammen for hende med dertil hørende kaffe og kage. Vejret artede sig en smule - hun har også været en sød og dejlig mor, så det undrede mig nu ikke.
Min kæreste og jeg bagte på dagen hindbærsnitter. Det er klart den nemmeste opskrift jeg nogensinde har brugt - måske fordi vi købte hindbærmarmeladen på glas ;-) Det på trods smagte de vidunderligt, og lidt hjemmelavede var de jo stadig. De tog ikke meget mere end en halv time at lave, foruden at mørdejen skulle på køl i 30 minutter.
Min mor og jeg stod og skulle flyve til Paris dagen efter, så det passede perfekt ind i min agenda, at disse var hurtige at lave, og desværre også lige hurtigt var forsvundet igen. De blev mødt med smil og løbende mundvand og fik store roser, og de er bestemt anbefalelsesværdige, hvis man hurtigt skal smække en velsmagende og sikker snitte sammen :-)

Hindbærsnitter (10 - 14 stykker afhængig af størrelsen)

Fyld
Pynt
  1. Ælt alle indgredienserne sammen på nær marmeladen.
  2. Mørdejen skal kun lige akkurat hænge sammen, æltes den for meget, ødelægges den. Vi piskede den hurtigt sammen med en elpisker og æltede den derefter i ca. 2 minutter, så den var sammenhængende. 
  3. Sæt nu dejen på køl i en halv time. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og lad den varme op.
  4. Herefter tages dejen ud og deles i to. Hver del rulles ud i lige store dele, ca. 1/2 cm tykke. 
  5. Prik begge dele med en gaffel, så undgår du luftbobler.
  6. Fordel nu hindbærmarmeladen på den ene del, læg den anden del af dejen over og tryk forsigtigt med en gaffel rundt i kanten, så marmeladen ikke flyder ud. 
  7. Bag hindbærsnitterne på midterste rille i 13 - 14 minutter, eller til de bliver lysebrune. 
  8. Lav en glasur af flormelis, vanillesukker, vand og den ønskede farve fra pastafarver og fordel den ud over hindbærsnitterne, mens de stadig er lune. Pynt med sprinkles.
  9. Skær dem nu ud i passende stykker (stadig mens de er lune, så er det nemmest) og servér.


Bon appetit!

Etiketter: , ,