Med skolen følger madpakken. Også selv om vi har lokaler tæt på universitetets allerbedste kantine, som man hver dag har lyst til at gå over i og købe en lækker-smækker (true story!) bland-selv salat. Jeg holder mig dog i skindet og har endnu ikke gjort det - men dagen truer forude, og jeg skal nok snart få fingrene i en lækker blandet salat, mmh... Indtil da (og efter!) laver jeg selv madpakke. Det er selvfølgelig langt mere økonomisk end at bruge 35 kr. om dagen i kantinen, men det er også hyggeligt at have noget hjemmelavet med. I sidste uge var det denne tunsalat og galetter, i denne har det været melon og resten af min powergrød, som var et godt lille mellemmåltid, samt lækre gulerods-grovboller med pålæg, som også snart kommer på bloggen. Man skal ikke undervurdere madpakken, for hvor kan den dog være lækker...
Til ca. 8 minigaletter skal du bruge
- Dej:
- 150 g groft rugmel
- 100 g havregryn
- Ca. 1/2 dl oliven - eller anden madolie
- 1 tsk havsalt/himalaya salt
- 1,2 dl vand
- Fyld:
- 1 æg
- 4 æggehvider
- 1/2 dl mælk (soja -, ris -, mandel -, laktosefri -, almindelig mælk, lige det du foretrækker)
- En smule salt og peber
- 1 løg i halve ringe
- 1/2 lille broccolihoved i små buketter
- Ca. 10 - 14 cherrytomater i kvarte
- Frisk basilikum
To do
- Bland de tørre ingredienser til dejen sammen. Tilsæt vand og olie og rør godt. Stil dejen i køleskabet i minimum 15 minutter og gerne 30, før den skal rulles ud til små tærter.
- Imens laves fyldet: Pisk æg og hvider let og tilsæt mælk samt salt og peber. Snit grøntsagerne så de er klar til at komme i tærterne.
- Når dejen er klar delen den i to og først rulles den ene ud til små runde forme mellem to stykker bagepapir, dernæst den anden. Det skulle gerne blive til 8 små tærter, plus minus.
- Fordel grøntsager efter smag på de små runde stykker dej, som nu skal foldes: fold kanterne på dejen ind over fyldet (dog ikke så det lukker til) og klem siderne godt sammen med fingrene, så de åbner sig igen.
- Hæld nu æggemassen med i de små tærter, læg lidt basilikum på toppen (de smager så godt, når det er bagt med) og bag ved 200 grader varmluft i 20 - 25minutter, eller til de er gyldne på toppen, og æggemassen er som æggekage.
Haps! & Bon Appetit!
Etiketter: breakfast, Frokost, Frugt og Grønt, Laktosefri, lf, lunch & dinner, Madpakke, Mellemmåltid, Morgenmad, Snacks, Sundere alternativer, Wholegrain