I går aftes fandt jeg mig selv i køkkenet, eksperimenterende med hjemmelavet pasta - med en hel del proteiner i. Pastaen var nemmere at gå til, end jeg havde troet, jeg kunne dog kun ønske mig, at den var blevet lidt pænere :-) Jeg blev inspireret af denne opskrift, hvor jeg udelod ét og tilsatte noget andet i stedet, så pastaen blev lavet efter mine ønsker, principper og smag. Til pastaen blev der serveret tomatsovs med squash, tomater, forårsløg og rød peber samt ovnbagte tunfrikadeller, som jeg lavede igen i går, så der er til madpakken i dag. Pastaen blev tilmed taget godt imod med et ønske om, at det bestemt kunne serveres igen, ikke dårligt :-)
Æggepasta til 2
- 4 æg
- 130 g soja smøreost (fås i helsekosten/Salling)
- 2 spsk HUSK psyllium frøskaller
- 4 spsk mandelmel
- 3 spsk fuldkorns rismel
- Pisk æggene let og tilsæt smøreosten. Tag gerne din elpisker frem, det hænger nemlig godt fast på gaflen/piskeriset.
- Tilsæt HUSK, mandel - samt fuldkornsmel og rør godt endnu engang.
- Sæt massen i køleskabet i 15 minutter eller længere, så er den en del nemmere at arbejde med.
- Tænd nu ovnen på 200 grader.
- Bred æggemassen ud på et stykke bagepapir med en ske eller en spatel. Form det som en stor tynd firkant, som ikke må skille.
- Bag nu pastaen på midterste rillei 7 - 8 minutter. Tag ud og rul straks sammen til en roulade. Skær nu pastaen i strimler, som bliver fine runde og servér straks!
Bon appetit!
Etiketter: Fisk, Frokost, gf, Glutenfri, Laktosefri, lf, lunch & dinner, Madpakke, paleo, Paleokost, pasta, Pastaretter, Sundere alternativer, Wholegrain