mandag den 17. september 2012

Ovnbagte tunfrikadeller m/ grøn salat


Hele sidste uge har været hektisk. Jeg mener virkelig virkelig hektisk. Aldrig er en uge gået så hurtigt, at jeg føler, den er suset lige forbi næsen på mig. Jeg har haft så meget på programmet, at jeg om dagen ikke har kunnet huske, hvad jeg havde lavet aftenen forinden. Det har ikke været strengt, men jeg har godt nok haft travlt med arbejde, skolegang, læsning, 3 x fødselsdag weekenden over, biograftur og familiebesøg - derfor har I ikke hørt meget til mig på bloggen, og derfor var det SÅ dejligt, at der i går aftes stod aftensmad klar, da jeg kom hjem fra fødselsdag efterfulgt af besøg hos mine forældre. J insisterede på at lave mad, hvilket jeg på ingen måde opponerede imod. Jeg havde en frygtelig lyst til tunfrikadeller, så J fik opskriften stukket i hånden, og da jeg kom hjem, stod de der i ovnen og ventede på os. Jeg baksede en hurtig salat sammen af hjertesalat, pære og avocado, og på ingen tid var aftensmaden klar. Ahh... Et rigtig fint proteinrigt måltid - og så er frikadellerne lige til at nuppe med i madpakken! 

Til 8 store tunfrikadeller skal du bruge

 • 2 ds. tun i vand, drænet
 • 1 rødløg, snittet efter smag og behag
 • 1 æg (tilsæt evt. 2 hvis du synes, det ikke hænger godt nok sammen)
 • 1 stor håndfuld persille
 • 50 g havregryn 
 • En sjat (ca. 1/4 - 1/2 dl) mælk/soja -, ris - eller laktosefrimælk hvis du er intolerant/allergiker) /vand/yoghurt naturel
 1. Fordel tunen i en skål med en gaffel. 
 2. Pisk ægget let og tilsæt det til tunen sammen med løg, persille og havregryn. 
 3. Hæld nu mælk, vand eller yoghurt i blandingen til den hænger godt sammen. 
 4. Rør godt og form til 8 runde, fine frikadeller.
 5. Bag frikadellerne i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter, til de er gyldenbrune. Vend dem halvvejs så de bliver sprøde på alle sider. 

Bon appetit!


4 kommentarer:

 1. Uhm, de må klart prøves - det ser dejlig nemt ud. Og så smager alt jo bare bedre, når det spises på royalt porcelæn (;

  - Anne

  SvarSlet
 2. De er super nemme og super lækre. Haha, ja, det er en sand fryd for øjet (og næsten også for ganen...) med RC porcelæn - jeg kan se, at I også er vilde med det :-)
  Kh Anna

  SvarSlet
 3. Har netop smidt en portion tunfrikadeller i ovnen. Nøøøj jeg glæder mig til at smage dem :D

  SvarSlet
 4. De er så gode! Håber de smagte dig? :-)

  SvarSlet