fredag den 4. januar 2013

Sojaristede mandler med chili og muskatnød


Her til aften lavede jeg disse soja ristede mandler. De er fantastiske at gå og hapse af, men de er endnu bedre akkompagneret af et koldt glas hvidvin, grønne oliven og selvfølgelig godt selskab. Heraf må jeg nøjes med selskabet, når de ryger en tur med på arbejde i morgen.
Krydderierne kan varieres uendeligt; paprika, lime, chili, citron, estragon, timian, you name it. Jeg valgte at komme chili ved, da det giver mandlerne et pift, og muskatnød da jeg i bund og grund bare er vild med dette krydderi. Det er ikke løgn, når I hører andre tale om, at det kun tager 5 minutter, for det tager vitterligt kun 5 minutter at bakse det hele sammen. Ventetiden er dog en anelse lang, når man tuller rundt og glæder sig til, at mandlerne er kølet af og dermed spiseklar ;-)

Fremgangsmåden er simpel og er som følger: 

  • 200 gram mandler med skal, gerne af den gode slags
  • 1/2 spsk. stødt chili (af god kvalitet, bruger du en billige slags, skal der mere i)
  • 1/2 spsk. stødt muskatnød
  • 5 spsk. japansk soja

  • Sæt en pande passende i størrelsen på komfuret, tænd for højeste blus og lad panden blive rygende varm
  • Tilsæt nu mandlerne. Ryst dem og rør i dem et par gange undervejs, så de ikke får for meget.
  • Når mandlerne begynder at tage farve, og du kan høre, at de så småt begynder at poppe, tages de af varmen. 
  • Hæld chili, muskatnød og soja over, rør rundt og lad det trænge ind (det går stærkt, så rør med det samme).
  • Hæld nu mandlerne på et stykke bagepapir og lad dem køle af.
  • Servér med det samme eller opbevar dem i en lufttæt beholder. 
Bon appetit!

1 kommentar:

  1. En virklig lækker opskrift.
    Mandlerne kan også anbefales til en hygglig poker aften med drengene ;)

    SvarSlet