fredag den 15. februar 2013

Hørfrøbrød


Dette hørfrøbrød er noget af det skønneste, jeg længe har lavet; det nemt og lige til, det kræver ikke at man nødvendigvis skal en tur i Netto, da brødet kan varieres efter lyst og behov, og sidst men ikke mindst smager det fantastisk - det kan tilmed spises med god samvittighed. 


Opskriften lyder således

♥ 5 dl hørfrø
♥ 1 1/2 dl vand
♥ 2 spsk oliven - eller anden god olie
♥ 4 æg
♥ 30 g hakkede mandler (kan udelades eller skiftes ud med andre nødder)
♥ 4 strøgne spsk chiafrø (kan udelades)
♥ 1 tsk bagepulver 
♥ 1 - 2 tsk havsalt

Bland de ovenstående ingredienser og hæld dejen ud på en foret bageplade, hvor denne udbredes med en spatel. 


Topping


♥ 2 spsk fint hakkede soltørrede tomater 

♥ 20 g hakkede mandler
♥ En håndfuld græskarkerner
♥ Havsalt efter behov

Fordel toppings oven på det udbredte brød, bank forsigtigt med spatlen, så det sætter sig fast.

Bag herefter brødet i en forvarmet ovn ved 180 grader i 20 minutter. 
Når brødet er færdigbagt, skær det da ud i passende forkanter med det samme og lad det køle af. Opbevar i en lufttæt beholder. 



Bon appetit


Ingen kommentarer:

Send en kommentar