tirsdag den 30. april 2013

Grød#8: .. af brune ris

Grød af brune ris er faktisk ikke en decideret grød men nærmere 'bare' brune ris med kanel, nødder, frø og frugt. Det smager himmelsk!, og det er glutenfrit, hvilket min krop er en stor fan af. Det er nemt og lige til og kræver hverken de store kulinariske evner eller megen tid, hvilket bevirker, at den passer perfekt ind i mine morgenrutiner. Sommetider, hvis tiden dog alligevel er knap, bringes den med på farten i en plastikbøtte and guess what?, den smager lige så godt lun eller tilmed kølig. Win win!
Jeg koger ris, så jeg har til grød til 3 dage; det skal efterfølgende blot varmes, toppes med nødder and what not og nydes.

Grød af brune ris:

  • Aftenen forinden hakkes ca. 20 mandler som lægges i blød natten over
  • 100 g brune ris
  • Masser af kanel
  • Topping - her er der brugt æbler, valnødder, mandler, hørfrø og rosiner
  1. Kog de brune ris efter anvisningen på pakken
  2. Hæld vandet fra de hakkede mandler og tilsæt dem til risene
  3. 1/3 af risene hældes i en skål (resten gemmes i køleskab), kanelen blandes i og der toppes med æbler, valnødder og hørfrø. 

Grøden holder dig mæt evigt længe og giver god energi, bon appetit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar