Morgengrød #1


Jeg er en stor stor fan af morgengrød - i alle afskygninger! Jeg kan spise grød til morgen, middag og aften, hvilket sommetider hænder, hvis energien og tiden ikke er til andet. Morgengrød har været en fast del af min morgenagenda de sidste 6 - 7 år, og jeg vågner ikke uden en skål grød og hertil en kop kaffe med mælk. GOD start på dagen - I love it.
Tidligere har jeg lagt en morgengrød op, som I kan se lige HER, og denne gang er det endnu en ny variation af min 'MÅ-have-morgengrød'.  Jeg har tidligere spist på Cafe Stiften, som er nabo til Aarhus Hovedbanegård, hvor de serverer havregrød akkompagneret af blåbær til morgenmad. Jeg synes, det er skønt, at caféerne har fået øjnene mere og mere op for grød de sidste par år - og jeg elsker, at man på Nørrebro kan gå på grød-bar! Én ting vil jeg dog vove at påstå; jeg elsker min egen grød højere end nogen anden!
Opskriften her fungerer som to små portioner eller én stor.

Fedtet og fiberrig morgengrød
Vand
½ dl mælk
9 spsk havregryn - fint - eller grovvalsede
Knap 1 spsk chiafrø
1 spsk solsikkekerner
1 spsk hørfrø
½ tsk salt

Topping
Hakkede mandler
Rosiner
Vindruer

Hæld de tørre ingredienser i en kasserolle, tilsæt vand så havregrynene dækkes. Kog langsomt op på lavt blus. Tilsæt mælk når vandet er ved at svinde ind. Kog (og husk at røre godt!) til du har den ønskede konsistens og servér med hakkede mandler, rosiner og vindruer.

Jeg spiser som regel halvdelen af denne portion. Hvad jeg gør af resten? Den bliver smurt ud på et stykke bagepapir og får ca. 20 minutter i ovnen ved 200 grader - eller til de bliver fint brunt i kanterne. Så er der tilmed knækbrød til at hapse på farten.


Voilá - morgenmad og frokost i én!

Etiketter: , , , , , , ,