Jeg har de seneste dage fået både grahamsboller samt dette lækre squash-tomatbrød til frokost. Min eksamensopgave blev afleveret, og jeg har nydt solens stråler på terrassen i selskab med bøger, frokost og ikke mindst kaffe. Jeg ville ønske, at det var iskaffe - denne skal jeg dog kreere (og smage, mmh...) i weekenden, og inden længe ligger den her på bloggen :-)
Opskriften på dette bradepandebrød er i princippet den samme som det lækre spinatbrød, som du kan finde HER. Spinaten er blot skiftet ud med squash og soltørrede tomater.
Bruger man glutenfri produkter i form af glutenfrit bagepulver samt havregryn, kan brødet tilmed spises af glutenallergikere.
Opskriften kommer dog alligevel her
- 100 g hakkede mandler (de kan også males til mel, jeg kan dog godt lide 'biddet')
- 1 tsk himalaya salt
- ½ tsk bagepulver
- 2 æg
- 1 dl smeltet kokosolie
- 1 dl boghvedemel
- 2 spsk grovvalsede havregryn
- 6 spsk kerner (jeg brugte 2 spsk solsikkekerner, 2 spsk hørfrø og 2 spsk sesamfrø)
- 1 stor reven squash
- 75 g soltørrede tomater skåret i tynde tern (brug dem som ikke ligger i olie)
- ½ dl vand
- Tænd ovnen på 190 grader og mal mandlerne til mel i en foodprocessor/hak dem i en minihakker.
- Pisk æggene let, tilsæt kokosolie, himalaya salt samt mandelmel/hakkede mandler.
- Rør godt i massen og tilsæt de resterende ingredienser på nær vand.
- Tilsæt nu vandet, dejen skal være lind og flydende.
- Beklæd en højkantet bageplade med bagepapir og hæld dejen heri. Flad dejen ud med en ske eller en spatel, så overfladen er jævn.
- Bag brødet i 30 minutter, lad det efterfølgende køle af, inden det skæres i passende forkanter.
- Opbevar brødet i en lufttæt beholder/folie i køleskabet.
For tiden er jeg fuldstændig hooked på avocado og hamburgerryg, som jeg synes smager helt og aldeles skønt sammen.
Bon appetit!
Etiketter: breakfast, Frokost, gf, Glutenfri, kager & brød, Kager og bagværk, Laktosefri, lf, Morgenmad, paleo, smoothie, sweet treat, Wholegrain